Hèt online AndersMagazine is voor  mensen die affiniteit hebben met spiritualiteit , werken aan hun ontwikkeling en elkaar in verbindiig willen ontmoeten.
Een inspirerend magazine met  blogs, verhalen en interviews. Over het leven zelf, over relaties, aandacht, liefde en persoonlijke ervaringen.
n in elk nummer een recept van het seizoen, vegetarisch en gezond.
Een cadeautje van VakantieAnders aan jou!

Elk seizoen een nieuwe uitgave.
We wensen je veel leesplezier toe.
En dat je de verbinding met VakantieAnders mag voelen.
 

In deze donkere tijd, letterlijk de korte dagen, en ook de grote  gebeurtenissen In de wereld, hebben we extra lichtpuntjes nodig. Met regelmaat brand ik thuis een kaarsje voor iemand die in een lastige tijd zit, om sterkte en kracht toe te wensen. Om een lichtpuntje te geven.

 

In dit magazine staan aangrijpende persoonlijke verhalen over struggels, successen, diepe dalen en pieken. Om voor jou lichtpuntjes te creëren.

In de cocktail van 2023 blikken Luc en ik samen terug op het jubileumjaar, een jaar boordevol lichtpunten.

Carla Pleijers

 

 

Het begin van de herfst is voor ons een tijd om terug te kijken op de zomer, evalueren, nagenieten en uitrusten van het intensieve seizoen. En toch ook al snel vooruitkijken naar het najaar en de winter met de feestdagen.

De magie van de wisselende seizoenen die allemaal hun eigen energie hebben en wat anders aan ons geven en van ons vragen is prachtig. Van buiten naar binnen. In je huis en in je lichaam. Aandacht voor jezelf, reflecteren op wat er was en nu is.

Het buitenleven van de zomer maakt dit jaar langzaamaan plaats voor de kortere dagen. We zijn al voorbij de herfstequinox terwijl er buiten nog zomerse temperaturen zijn. Die sfeer is er ook in dit AndersMagazine: zomerverhalen en herfstgeluk door elkaar heen, het is er allebei. Net zoals buiten in de natuur.

 

Midzomer, zonnewende 21 juni een mooie dag om dit nieuwe AndersMagazine te presenteren. We kijken terug op het jubileumfeest, met liedjes en foto’s. En vooruit naar de zomer met blogs over workshops die komen gaan.

Van “stroom in jezelf’ tot innerlijke familie en van seksuele energie tot schrijverskunsten. Dat en veel meer workshops deze zomer.

Een blog over je innerlijke evenwichtsbalk en wat vertellen je schouders. En natuurlijk fragmenten uit het jubileumeboek ’30 jaar Anders’.

Veel leesplezier en fijne hartverwarmende zomer!

 

In dit eerste AndersMagazine van 2023 is er natuurlijk meteen aandacht voor het 30 jarig jubileum.  Feest, vrijheid, verrassingen en verbindingen.
Heel bijzonder is het blog van Luc over hetAUM teken in het jubileum logo. Want dat is niet zomaar zo! En waarom de kleuren rood en geel in het logo? Lees het blog Vurig rood en vrolijk geel.

Blogs over vrijheid, verbindingen, massage en het niet-weten. Een informatief artikel over tarot. Interview met Irma, een trouwe zomergast en quotes uit de Keek-op-de-week. En een grensverleggende oefening.
Met weer een heerlijk recept om verse groentequiche te maken. Lekker van genieten als je het magazine leest.

In december hadden we onze blogteam lunch. We ontmoeten elkaar vaak online. Het live contact vinden we ook belangrijk, de echte ontmoetingen die de verbinding versterken. Net als bij alle events van VakantieAnders.

In ons gesprek nemen we de eerste reflectievraag door met elkaar (op pagina 24). Waar ben je trots op. Werk en prive successen komen voorbij, deels wat we al weten van elkaar en ook nieuwe nog onbekende ontwikkelingen. Fijn om te horen van elkaar. Ik breng mijn nieuwe zomerworkshop in, de ‘Keek-op-de week’ waarin ik met gasten over de week die was, in gesprek ging.

De behoefte aan stilte, verbinding en saamhorigheid is in december altijd groter dan in de andere maanden, de donkere tijd versterkt die verlangens. En de rode draad in dit magazine.

 

Geluk, energie en balans zijn waarden in het leven die we allemaal wel willen. Soms zijn ze er gewoon en andere keren moet je ze bewuster opzoeken. In dit nummer verschillende blogs die je hier iets over vertellen.

Midden in dit nummer staat een artikel over Wereld Mannendag. Er is ook een blog van Sandra over diversiteit.Er zijn mannen, vrouwen en mensen die anders genoemd willen worden, niet duidelijk man of vrouw (willen) zijn. Dat is een zoektocht, voor de personen in kwestie zelf en voor de mensen erom heen. Het is overal om ons heen. Het hoort bij deze tijd van veranderingen en voor ons een goede reden om er op onze manier aandacht aan te geven.

Op de langste dag van dit jaar verschijnt ons tiende AndersMagazine, hoe mooi is dat! Een mijlpaal op een mooie dag, een feestje waard. We vieren elk moment dat je kunt vieren. In de ruim twee jaar dat we dit blad maken hebben we veel ontwikkelingen doorgemaakt en zijn we met vallen en opstaan gegroeid. Steeds beter afgestemd op onze lezers en steeds helderder krijgen wie onze lezers zijn.

Een mooi begin van deze zomer! De zomer is een tijd om te bloeien na de groei in de lente. Om je te verbinden met jezelf en met anderen. Om te genieten van wat er is, tijd te nemen voor rust en te ontdekken waar jij energie van krijgt en blij van wordt.

In de lente voel je vrijheid en ga je meer naar buiten. Dat geeft energie. Zien hoe de natuur ontwaakt en voelen dat je zin hebt in het buiten leven. Blij zijn dat het leven weer volop geleefd kan worden na alle beperkingen die er zijn geweest.

De lente maakt het pad vrij naar langere dagen, meer licht, festivals en groei van alle ideeën.

In dit lente magazine gaat het over vrijheid, groei, genieten en nieuwe ervaringen. Fijne verhalen die je raken en inspireren om te doen waar jij blij van wordt.
Kies in vrijheid voor je eigen pad.

Vertraging, verstilling, naar ‘binnen’ gaan, bezinning, reflectie, rust nemen hoort allemaal bij de winter.
De rode draad in de blogs en verhalen in dit magazine. een topper is het blog Wat heb je aan een familie opstelling?En belemmerende overtuigingen transformeren.

Een winter om zaken te transformeren. En zelfs een recept waar je de tijd voor moet nemen om vervolgens te genieten van deze unieke en heerlijke combinatie van zuurkool met stoofpeertjes.

Herfst en oogsten horen bij elkaar. In dit magazine  verhalen over oogsten. Over de nieuwe inzichten in het verhaal van Nicole toen het anders liep dan gedacht. Is de oogst in deze fase dat de compassie is ontsnapt in de overpeinzing van Marguerite? Of pluk je de vruchten als je geniet van de resultaten van je eigen zaadjes zoals in de blogs van Brenda en Sandra? En dan het verhaal van Rianne over de 5 liefdestalen, vol toffe tips om jouw liefdestaal te ontdekken. En wat dacht je van de oogst die je als man hebt in de relatie met je vader? Lees het in de mannen rubriek.

In dit zomer AndersMagazine kun je gaan ontdekken.
In veel verhalen zijn er nieuwe ontdekkingen te lezen.
Hoe met iets te beginnen, door op reis gaan, in creativiteit, door aanrakingen, in gesprekken of door je droom te realiseren.
Hoe fijn het als jij ook een ontdekking doet met het lezen van onze verhalen. Dat wensen we je toe.
Veel leespret en een fijne zomer!


Het AndersMagazine is jarig, het is 1 jaar geworden! Een jaar met groei en ontwikkelingen.
Open is de rode draad van deze lente editie. open gaan na de winter, je hart openen en jezelf openstellen voor nieuwe ervaringen. Op uiteenlopende manieren lees je dat in de verhalen in dit nummer.
Verhalen om te delen, omdat we sociale wezens zijn en elkaar hard nodig hebben. Verhalen recht uit het hart van de schrijvers.

winter

Vol met wintergeluk zoals knuffels, HotStone massage, een heerlijk winterrecept en tips voor een effectieve dag.

Het unieke interview met Luc staat erin. Wie is deze man achter VakantieAnders? Wat drijft hem om al bijna 30 jaar dit te doen?

Waarom wandelen de vaste bloggers graag? Een bonte verzameling van de kracht van wandelen.

Herfst 2020

Na een warme zomer die heel anders en erg verbindend was, zijn we nu in de herfst. Tijd om te oogsten.
In dit herfstnummer loslaten, lichtheid en nagenieten.

Met blogs, meditatie,oefening en een overheerlijk rode curry kokossoep recept, dè zomer topper van het menu.

Over edelstenen en ‘Laat maar waaien’.

Hoe blijf jij in balans na de onstuimige lente van 2020?
Waar heb jij behoefte aan na deze lente?
9 Tips om je eerste chakra te reinigen. Hoe vul jij je koffer deze zomer?
Een zomers voetenbad. Edelsteenwater, gedicht en meer interessante blogs, verhalen uit het echte leven.